Skip to main content

Foråret er på vej og inden man ser sig om er sommeren over os og der skal nydes masser og god musik i Kløften.

Kløften Festival har mange spændende navne på programmet i 2016 og dagens offentliggørelser tilføjer ikke mindre end 9 spændene danske navne til det i forvejen brede program.

Der er tale om Bikstok, Danser med Drenge, Baal, Mathilde Falch, Electric Guitars, The Blue Van, Pligten Kalder, Billy Cross  og Mellemblond.

Med disse navne på plads ser festivaldagene indtil videre således ud:

Torsdag: Kim Larsen, Lars Lilholt, Dicte, Billy Cross.

Fredag: Krebs & Falch, Gnags, Lis Sørensen, Saybia, Turboweekend, Never the Bride, Queen Machine, Baal,  Italobrothers, Page Four, Mathilde Falch, Electric Guitars, Martin Jensen, Ester Brohus, og Jonah Blacksmith.

Lørdag: D-A-D, 10cc, Stine Bramsen, Beth Hart, Johnny Madsen, Danser med Drenge, Bikstok, Velvet Volume, Hit med 80’erne, Maja og de sarte Sjæle, Saveus, Gilli, Toomanylefthands, Blaue Blume, The Blue Van, Pligten Kalder, Phlake, Jimilian, Hasan Shah og Mellemblond.

Bikstok
For godt 10 år siden debuterede Pharfar, Blæs Bukki og Eagger, under navnet Bikstok Røgsystem, med albummet “Over Stok og Sten”, et album der bl.a. fik en Danish Music Award pris som årets hip hop album, og ikke mindst et album der satte nye standarder for dansksproget Dancehall. Hits som “Cigar” og “DK’s Koner” blev de store hits og gav bandet et par begivenhedsrige år med masser af klub- og festival jobs!

Danser med Drenge

Efter et forrygende 2015, med nyt album og mange udsolgte koncerter, fortsætter Danser med Drenge (DmD) sin imponerende tour-række i 2016 med bandets 20. koncert tour.

DmD har nu spillet over 600 offentlige koncerter siden starten i 1993. Tour start 2016: I Esbjerg på Tobakken 15. april. Herefter fortsætter DmD-festen rundt i landet på spillesteder og festivaler, inden der traditionen tro sluttes af i hovedstaden i Amager Bio i oktober.

The Blue Van

The Blue Van mestrer mangen et fandenivoldsk udtryk, men er først og fremmest fænomenale ud i britisk-inspireret blues-rock og hører til hver en tid til blandt landets allermest energiske og medrivende livebands.

The Blue Van blev dannet af Steffen Westmark, Søren Christensen, Allan Villadsen og Per Jørgensen, mens disse endnu gik i folkeskole sammen, og efter at have udgivet et par ep’er landede debutalbummet “The Art Of Rolling” i butikkerne i 2005. Allerede på den tid fik bandet takket været en intensiv turnévirksomhed fat i ikke bare det danske, men også det amerikanske publikum.

Electric Guitars

Electric Guitars har feber!

De kan ikke rigtig finde ud af, om det er feberen, der giver dem ild i røven, eller om det er ild i røven, der giver dem feber. Men Mika Vandborg og Søren Andersen har begge dele, for nu er de to guitarekvilibrister klar med deres andet album String Fever.

Pligten Kalder

Journalisten Torben Steno, rocksangeren Johan Olsen og den virtuose Peter Jessen på blæs udgør det charmerende og ægte trio-ensemble Pligten Kalder.

Det er spontant, intenst, dynamisk og inciterende. Givende, gribende og unik musik, der uimodståeligt stikker tilhøreren dybt, blidt, drilsk og meget dansk.

Baal

Københavnske Baal leverede sidste efter år et ganske bemærkelsesværdigt comeback med albummet »Behind Your Echoes«, der var produceret af bandet selv i samarbejde med Marco Manieri, der blandt mange andre også har haft fingrene i Magtens Korridorer.

I karrieren har Baal med den karismatiske Bjørn Fjæstad bag mikrofonen været vidt omkring: Fra grandiose og teatralske rocksange over elektroniske fiflerier til lavmælte, Nick Cave-inspirerede skæringer.

Mathilde Falch

Mathilde Falchs tredje og anmelderroste album “Alle Taler” udkom i oktober 2015.
Og Mathilde har haft travlt, siden debutalbummet “Lad Mig Gå Fri” udkom i 2012. Undervejs – på flere større turnéer med sit band, som duo og soloartist – har hun bygget sit navn solidt op på landets spillesteder og festivaler. Samtidig har Mathilde Falch også været ambassadør for Landsforeningen Sind siden februar 2015.

Billy Cross

Billy Cross’ nye album er en hyldest til livet gennem 70 år, hvor han går på opdagelse i sin kulturelle og musikalske arv. ’Goodbye To The Sixties’ er lyden af rock ’n’ roll, blues, country og bluegrass med andre ord; amerikansk folkemusik i den bredeste forstand. ’Goodbye To The Sixties’ udkom d. 11/9 2015.

Mellemblond

Poetisk, vedkommende og knivskarp.
Mellemblond laver dansk indie og deler musikalsk landskab med kunstnere som Ulige Numre, Folkeklubben og Nikolaj Nørlund. Efterårets turne har fokus på den vellykkede anden udgivelse, ’FRA ET STED’, der udkom den 20. april 2015, og hvor førstesinglen ’Ryster’ fik airplay på både P4 og P6!