Skip to main content

Så kom den længe ventede udmelding fra politisk side ang. afvikling af festivaler i 2021.


Den politiske aftale beskriver hvilke restriktioner der pålægges afvikling i sommeren 2021. Vi har som skrevet ventet længe på denne udmelding, og vi må desværre udtrykke skuffelse over den politiske proces. Det har ikke været og er ikke holdbart for såvel vores gæster, leverandører, hjælpere og for alle festivalarrangører, at leve med uvisheden så længe, og dette til trods for at festivalarrangørerne og Dansk Live igennem mange måneder er kommet med forslag til, hvorledes forskellige alternativer kunne afprøves.

For Kløften Festival betyder det, at der alt andet lige være følgende restriktioner:
Coronapas, overnatning på camp er ikke tilladt, udarbejdelse af sundhedsplan – alt det finder vi sagtens ud af. Men med et maksimalt antal på 2.000 gæster vil det jo ikke være muligt for os at afvikle.

Vi er dybt ulykkelige – tænk at vi skal undvære jer alle 2 år i streg!

Vi frygtede, at det ville ske, og i lang tid håbede vi på, at det ikke ville ende på denne måde endnu engang.

Dette års festival skulle have været noget helt særligt. Som Kløften Festival nr. 40 skulle den have været en markering, der fejrede det, vi er rundet af ved at se frem. En fejring, som hyldede kunsten, fællesskabet og lysten til at gøre en forskel. Alt det, vi har så meget brug for i disse tider.

Vi havde glædet os til at fejre den med jer. Vi har knoklet og gjort os umage. Vi ved, at forventningerne fra jer også har været tårnhøje. Sammen har vi krydset fingre og holdt vejret i forhåbning om, at udviklingen ville være positiv og gå stærkt nok til, at vi kunne mødes til sommer. Sådan blev det ikke.

Kløften Festival nr. 40 må vente til 2022.

Vi vender tilbage hurtigst muligt angående mulighed for overførsel af din billet til 2022 eller refusion af den købte billet. Praktikken herom skal lige på plads først – vi håber for din forståelse.

Endnu en aflysning er en alvorlig situation for os, men vil også have betydelige konsekvenser for kunstnere, leverandører, de frivillige foreninger, kulturpartnere, virksomheder og organisationer, der står bag boder, yder service på pladsen eller som bidrager med programindhold, leverancer og produktioner. Mange af disse aktører er i forvejen meget hårdt ramt.

MEN Haderslev skal da fejre sommeren, og derfor er vi rigtig glad for, at Signe, Randi, Ken og Rasmus har meddelt, at de igen i år vil stå for planlægning og afvikling af Kløften Havefestival – en fest ude i vores egne haver.

Sidste år knoklede gruppen nonstop i flere måneder for at give Kløften festival et boost og et økonomisk indskud – og for det er vi meget taknemmelige!

I år kender vi bedre vilkårene omkring hjælpepakker og vi har haft tiden til at sikre os i forhold til ikke at indgå forpligtende aftaler. Kløften Festival, Støtteforeningen for Kløften Festival og Kløften Havefestival er derfor enige om, at overskuddet fra Kløften Havefestival i år skal tilgå foreningslivet i Sydjylland.  Foreningslivet har i den grad også mærket at Kløften Festival ikke afvikles, idet vi i Kløften Festival regi jo ikke har haft mulighed for at støtte op omkring dem via uddeling af overskud. Derfor er vi overhovedet ikke i tvivl om, at det er den helt rigtige beslutning.

Årets festival kunne have været lyset for enden af den tunnel, vi alle befinder os i nu.

Nu går vi sammen med kunstnere, samarbejdspartnere, leverandører, foreninger og organisationer – alle dem, der med til at skabe Kløften Festival – om at skabe et forrygende 40 års jubilæum den 23. – 25. juni 2022.

Tak for jeres støtte og pas godt på jer selv og hinanden.

Vi ses til Kløften Festival 2022.