Skip to main content

Så må det være på tide at røbe de lokale islæt på årets jubilæumsfestival, desværre blev der som forventet ikke plads til dem alle, men her er så de heldige.

TheClowns

Kløften Festival har enkelte traditioner, en af dem er Tom Donovan, en anden er The Clowns, der de sidste år, med fulde huse har åbnet Pubscenen lørdag middag, det skal de så igen i år. 7 albums er det efterhånden blevet til, og lige nu en række kirkekoncerter.

The Clowns har noget på hjerte. Fortællinger, drømme og refleksioner over livet i med- og modgang er gennemgående temaer i bandets tekstunivers. Det er tekster med mening, velkomponerede melodier, der ofte bygges op omkring skæve akkord sammensætninger er kendetegnende for bandets musikalske udtryk. De fleste numre vinder ved genlyt.

TheClowns har inviteret Magnus Østergaard med på scenen, hvor han får sin egen afdeling.

Magnus Østergaard

Magnus Østergaard kan i en alder af kun 14 år skrive både sanger, musiker, komponist og producer på sit CV. Hans musikalske inspirationskilder er mangfoldige. Han startede i Haderslev Drengekor som 9-årig, samtidig tog han timer i rytmisk sang i Haderslev Musikskole. Magnus formår at kombinere teknikker og udtryk, når han udfolder sig via både egne og ‘lånte’ numre. Det er dog ikke kun med sin sangstemme, at Magnus Østergaard er noget helt for sig selv. Han har fået klaverundervisning og har lært sig selv at spille guitar og bas. Magnus kan få det til at lyde som et helt orkester, når han tager sin loop-pedal med på scenen.

Kan opleves på Pubscenen lørdag den 27.06.

Kenn Lending Blues Band

En dansk succés historie i 40 år

Hvis man overhovedet kan tale om en skandinavisk “Bluesmand”, må Kenn Lending være noget af det tætteste man kan komme på dette begreb. I det sydlige USA er en bluesmand en musiker, som lever med sin musik fuldt ud. En der kan begejstre og bevæge sit publikum ved en hver lejlighed, om det er til alvor eller fest.

At Kenn kan begejstre og bevæge sit publikum til hver en tid, har han til fulde bevist i 40 år. At Kenn Lending Blues Band, der fejrer sit 40 års jubilæum i 2020, har haft et bredt publikum, udover de inkarnerede blues fans, skyldes nok Kenn Lending’s holdning til blues, som mere end bare en stil. Kenn opfatter snarere blues som grundsubstansen i al sort amerikansk musik og Kenn Lending Blues Band favner derfor alle de sorte stilarter, fra den dybe Mississippi Blues til moderne funky og soul’ed Urban Blues. En aften med Kenn Lending Blues Band er som en musikalsk rejse igennem afroamerikansk musiktradition, hvor publikum både har mulighed for at dvæle ved bluesens dagligdags poesi og at danse til sveden springer, i et funky rytmisk univers, med rødder i Afrika.

Kan opleves på Pubscenen Torsdag den 25.06.

The Midnight Special

The Midnight Special er et dansk country rock band dannet i begyndelsen af 2019. Med inspiration fra 60ernes og 90ernes rock har bandet fundet deres eget unikke lyd -og tekstunivers. Motivationen er rimelig simpel; at levere solidt musikalsk håndværk med fokus på den gode melodi, og det er med fuld integritet at The Midnight Special lægger sig i krydsfelterne mellem rock, country, folk og americana. Sangene afspejler ofte facetter af livet, som det kan opleves, når det er ved at være halvvejs levet med sange om den der pige, de der minder, den der forvirring og nogen gange den der afklaring. Med fuld skrald på intensiteten, flerstemmige vokaler, glimt i øjet, hjemmebyggede guitarer og skramlede rocksange er The Midnight Special det bedste danske bud på et autentisk country rock band.

Kan opleves på Pubscenen Torsdag den 25.06.

Jesper Heinz Trio

Jesper Heinz er guitarist og komponist. Jesper har spillet i mange forskellige sammenhænge, hvilket høres i både hans spil samt kompositioner, som indeholder elementer fra Singer-songwriter, Blues og Jazz. Jesper Heinz trio har arbejdet sammen i 2 år, og vil føre publikum gennem en musikalsk rejse, hvor melodierne sætter sig og tankerne flyder frit. Bag Jesper er det Kristian Hoff på trommerne og Rune Robert Friis på bassen.

Jesper Heinz trio er et lokalt orkester fra Haderslev. En nærværende trio på opdagelse i deres fælles lyde, hvor omdrejningspunkterne er det smukke, det minimale og det omfavnende. De tre medlemmer udfordrer de musikalske rammer, hvilket skaber spændende og skæve øjeblikke. Alle koncerter har sit eget unikke udfald.

Stemningerne er mange, og med Jesper Heinz musik skabes der et musikalsk åndehul på Kløften Festivalen.

Kan opleves på Pubscenen Torsdag den 25.06.

Hr. Hundebøl

Hr. Hundebøl er et inspireret dansksproget psykedelisk rock-orkester, som med udgivelsen af albummet ‘Mørke’, giver os deres 5. album på mindre end bare to vintre. Det er i den grad energifyldt, skævvinklet og forførende, når bandet trækker publikum med ind i universer af længsel, angst, håb, tro og oprør. Der er med andre ord tale om poetisk rock for såvel sarte som hårdhjertede rocksjæle.

I front af Hr. Hundebøl finder vi guitarist og sanger Henrik Hundebøl, på bassen Rune Robert Friis og bag trommerne Jesper Iversen. Sammen er de garant for en unik koncertoplevelse ved dette års Kløften, hvor bandet har bebudet at deres elektroniske dimension et hidtil uhørt liv.

Kan opleves på Pubscenen Fredag den 26.06.

Lars & The Quiet Child

Lars & The Quiet Child består af en flok rutinerede og sammenspillede musikere med forkærlighed for den amerikanske singersongwriter-genre, folk-rock og blues.

Bandet spiller både indfølte og personlige coverversioner af sange af folk som Neil Young, Bob Dylan, Van Morrison og JJ Cale og egne kompositioner inden for singersongwriter-genren. Dette kombineres med svedige udgaver af bluesstandarder som Stormy Monday, Need your love so bad og The Thrill is gone.

Kan opleves på Pubscenen Torsdag den 25.06.

Boys From Heaven

Boys From Heaven er et syv mand stort rockorkester, og med elementer som fræsende leadguitar, brede vokalharmonier, dominerende klaverriffs og heltagtige saxofonsoli, har bandet et katalog af original rockmusik uden sammenligning.

Boys From Heaven drager både inspiration fra 70’er og 80’er rockscenen, med bands som Toto og Journey, men også fra den ældre “rockskole” med bands som The Who. Musikken formår at være unik og nyskabende, men samtidig mindes det en tid, hvor musik var mere ambitiøst, mere varieret og vigtigst af alt, SJOVERE! Hvem siger at sange i dur ikke kan have sjælfulde shredsoli? Ikke Boys From Heaven, det er helt sikkert.

Kan opleves på Beachscenen Fredag den 26.06.

 

Tainted Lady

Tainted Lady er et hårdtslående, energisk rockband bestående af fem passionerede musikere i midten af tyverne. Med inspiration fra bands fra forskellige æraer af rock som Deep Purple, Skid Row og Aerosmith, er de fastslået på at skrive musik af substans, og de søger altid unikke måder at arrangere og forfine deres old-school måde at spille på. Tainted Lady er drevet af en passion for at gøre rockmusik farligt igen, og de er ikke bange for at sige udtrykke alt hvad de brænder for gennem deres tekster.

Kan opleves på Beachscenen Fredag den 26.06.