Skip to main content

Hugorm

Scene
Bakke Scene
Tidspunkt
24 juni
19:15
20:30
Om kunsteren


Der er slået hul på brystkassen, og HUGORM viser sit bankende, blodige, nøgne hjerte frem på albummet ”TRO, HUG & KÆRLIGHED”.

Der er kærlighedssange til både ens partner og ens børn, der er en hævnsang, til en man hader, en farvelsang om en dag at skulle herfra. Det er de store følelser, der er i spil. Eller rettere sagt: Det er de normale følelser, der bliver spillet stort ud.

Det er mere nøgent, mere ærligt, mere intimt, mere blodigt på HUGORMS nye plade ”TRO, HUG & KÆRLIGHED”. Det er helt tæt på. Det er et album, der kommer fra et band, der har fundet sin musikalske base nok til at turde afklæde sig selv fuldstændig – derfor er det også en pladetitel, der holder, hvad den lover. Der er tro, hug og kærlighed, og der er cirka lige meget af det hele, som trioen allerede har åbnet op for med udgivelserne af singlerne ”HIMMELJUICE”, ”FLYT DIG LIGE”, ”fUGLENE”, der alle er udgivet i løbet af 2022.

Sammen med albummet lander næste single ”DE VOKSNE SPRÆKKER”, der kort og godt er en sang om ikke at altid at kunne finde ud af det – også selvom man er blevet voksen. Sangen er skrevet til Simon Kvamms ældste datter som en konfirmationssang, men er med på albummet som HUGORMs moderne udgave af Bjarne Jes Hansens ”Vi voksne kan også være bange” fra 1978.
Selve titlen må Simon Kvamm tilskrive sin gode ven Peter Sommer, der ord-jonglerede med det klassiske begreb: “at træde ind i de voksnes rækker”, der er sangens underliggende budskab.