Skip to main content

Kløften Festival kan trods sin størrelse byde på 5 musikscener, hvilket gør at festivalen kan præsentere et bredt og alsidigt musikprogram

med såvel gamle kendinge som nye navne på den danske musikscene.
Festivalen har været ude og spørge ungdommen i området for at få input til nye navne og derfor er festivalen stolt af at kunne præsentere en omgang med nye og unge navne på programmet 2016 i form af SAVEUS, Gilli, Page Four, Toomanylefthands, Jonah Blacksmith, Hasan Shah og Jimilian.

Med disse navne på plads ser festivalendagene indtil videre således ud:

Torsdag: Kim Larsen, Lars Lilholt.

Fredag: KrebsFalch, Gnags, Lis Sørensen, Saybia, Turboweekend, Never the Bride, Queen Machine, Italobrothers, Page Four og Jonah Blacksmith

Lørdag: D-A-D, 10cc, Stine Bramsen, Beth Hart, Velvet Volume, Hit med 80’erne, Maja og de sarte Sjæle, Saveus, Gilli, Toomanylefthands, Jimilian og Hasan Shah.

SAVEUS.
SAVEUS optrådte med ’Levitate Me’ ved P3 Guld d. 16. oktober 2015 og modtog stående applaus fra en tydeligt forbløffet og begejstret Koncertsal. Siden er klippet vist på Youtube op imod 250.000 gange, mens ’Levitate Me’ er gået direkte i Top 50 på Spotify og nummer 1 på iTunes

SAVEUS har netop udsendt debutsinglen, ‘Levitate Me’ – en 3 minutter lang genrehybrid, der både går i fødderne og maner til eftertænksomhed. SAVEUS er Martin Hedegaard, som de flest danskere stiftede bekendtskab med, da han som 15-årig vandt X-Factor, tilbage i 2008. Efter X-Factoroplevelsen fortsatte Martin Hedegaard sin egen musikalske rejse, og har siden 2013, med base i København, udviklet sig som sangskriver, producer og sanger under navnet SAVEUS.

 

Gilli.

Gilli kendes måske bedst, som manden bag knapperne på så prominente navne som Medina, Kato og Sivas. Det har dog ikke afholdt manden fra at indlede en solokarriere. Gilli brød for alvor igennem med EP’en ”Ækte Vare”, og skød sig lynhurtigt ind i rappens superliga. Gilli gør sin entre på Nibe Festival med ”ækte” gangter-stil, træfsikker hiphop og übercool attitude.

GILLI er på alles læber og erobrer i skrivende stund samtlige platforme, så det må siges at være noget af en indledning til hans kommende EP, der forventes ude i starten af 2016.

 

Page Four

I sommeren 2014 besluttede 4 drenge sig for navnet Page Four, og Danmarks nye Boyband var dermed startet.
Lauritz, Stefan, Jonas og Pelle udgav deres første single ’Sommer’ i starten af juni 2015, og siden har det taget fart. Drengen har fået deres første guldcertificering, har rundet en million visninger på Youtube med Sommer og har netop udgivet efterfølgeren ’Fucking Smuk’.

 

Toomanylefthands.

Nyt materiale på vej inden sommeren 2016. Den unikke lyd har hidtil ledt til storrotation hos både P3 og The Voice samt en guldplade for singlen “Too Young To Die”. Sommeren 2015 var actets første festivalsæson, hvor de bl.a. gæstede Smukfest, Tinderbox og Summerburst i Stockholm. Vinder af prisen “Årets Danske DJ’s” i 2015 til DDJA og “Årets Danske Clubnavn 2015” ved DMA.

Jonah Blacksmith.

Jonah Blacksmith arbejder PT på nyt album, men kan opleves på en række danske festivaler sommeren 2016, heri blandt Kløften Festival.

Brødrene Alstrup forener deres fædrene og musikalske ophav i konstellationen Jonah Blacksmith. Sangene og deres udtryk vokser ud af barndommens landsbysmedje på ‘udkanten’ af Danmark, hvor bedstefar gav den musikalske arv videre til to lærenemme drenge. Bandet udgav i november 2014 debutalbummet ‘Northern Trail’.

 

Hasan Shah.

Den unge hasan shah var et ukendt navn for blot et halvt år siden. Men med den tredje mest sete musikvideo i Danmark 2015 og et flittigt spillet nummer på P3, sang han sig ind i hjertet på hele Danmark.

Allerede måneder inden det tog fart med succes-singlen “Tyveri”, havde hasan shah skabt sig stor opmærksomhed på Facebook med Dansk Pop Medley 2014 og sin danske cover version af MØ’s internationale hit “Lean On”.

 

Jimilian.

Med mere end 20 millioner views på youtube og godt 50.000 trofaste facebook fans er JIMILIAN utvivlsomt et kæmpe hit i Danmark. Singlen “Slem igen” streamer 65.000 streams om dagen på Spotify, og det er rigtig meget. JIMILIAN er en eminent live performer, og skal ud og spille med sit band i hele 2016.

Når JIMILIAN indtager scenen på Kløften Festival er der dømt lige dele koncert og fest, med en god blanding af aktuelle sange, klassikerne og helt nyt materiale. JIMILIAN har aldrig stået skarpere end han gør nu.