Skip to main content

Hugo Helmig måtte jo desværre melde afbud, nu er afløseren fundet.

The William Blakes debuterede i 2008 med pladen ‘Wayne Coyne’ (Speed of Sound) og udgav i årene efter 5 plader – en hvert år. De modtog i 2011 en DMA for Årets Orkester og Årets Album. De fik Kronprinsparrets Stjernedryspris og blev håndplukket til at varme op for Arcade Fire i Ballerup Super Arena. Siden 2014 har bandet ikke udgivet en plade, men deres syvende album ‘1991’ udkom i marts.

‘1991’ er indspillet i løbet af 2018 i København, Bösebo og New York, og i 2019 vil bandet spille en række koncerter rundt omkring i Danmark med en blanding af nyt og velkendt materiale.

Selv om de ikke har udgivet en plade siden 2014s ‘Purple Ball’ (Warner) har bandet stadig spillet en række koncerter. De spillede bl.a. 3 udsolgte koncerter på legendariske Huset i København i 2018, og publikums entusiasme har været noget af drivkraften til den nye indspilning.

The William Blakes er et band, der består af 4 bedste venner, der har kendt hinanden, siden de var teenagere. De begyndte deres musikalske karrierer sammen, da de mødtes, men det var først i deres tyvere, at de grundlagde bandet opkaldt efter den visionære engelske poet: Ud fra ideen om at skabelsen af musik er en radikal, fri og spirituel handling. Noget både plader og koncerter bærer præg af.

Bytte bytte

På grund af rigtig stor interesse for Italo Brothers og DJ Aligator har Kløften valgt at flytte disse på Bakkescenen, The William Blakes overtager deres tid på Teltscenen