Skip to main content

Den danske sommer er historisk tør, og ordet ”afbrændingsforbud” er blevet hvisket i krogene i en rum tid.
Tirsdagens brand i et sommerhusområde på Rømø demonstrerede på skræmmende vis, hvor hurtigt ild kan brede sig, når det er så tørt, som det er lige nu.

Det har fået brandmyndigheder til at reagere, og det har nu fået konsekvenser for fyrværkeriet, der traditionelt afrunder årets Kløften Festival.

Noget nyt var i støbeskeen

Det har længe været en stor opgave at gennemføre fyrværkeriet.

Kløftens placering midt i  tæt bebygget område gør det svært at afvikle et stort fyrværkeri. Reglerne er gradvis blevet ændret og kravene er blevet sværere at efterkomme.

Derfor havde vi i år allieret os med en ny, lokal samarbejdspartner. Mahdfireworks skulle lave et pyroteknisk setup, der matcher de nye og strammere krav, men uden at gå på kompromis med den visuelle oplevelse. Derfor var det også en noget skuffet fyrværker, Allan Madsen, der kontaktede vores Sikkerhedschef, Bjarne Davidsen, med beskeden om, at der ikke er givet tilladelse til årets fyrværkeri på grund af tørken.

Der arbejdes på en ny Plan A

Kære gæster: En Plan B er ikke godt nok til Jer. Derfor arbejder vi lige nu på højtryk for at skabe den helt perfekte afslutning af årets festival.

Fyrværkeriet gav lys i øjnene, tid til refleksion og samlede os alle om en smuk afslutning på tre dages musikalsk fejring af fællesskabet.

Det skal vi stadig have.
I år bliver det bare uden pyroteknik.
Dét, der skal brænde, er Kløftens grønne hjerte.

Copyright 2012 - 2021 Kløften Festival | All Rights Reserved | Handelsbetingelser | Privatpolitik